مقاله بدن سالم با تغذیه سالم

هر کس که کار پرورش و آماده سازی بدن و یا شرکت برای کسب مهارت های ورزشی را آغاز می کند، باید آگاهی هایی درباره غذا و نیز شیوه تولید کالری در بدن خویش داشته باشد . به طور کلی نقش تغذیه در بسیاری ور زش ها قابل توجه است . به عنوان مثال 40 درصد دستاوردهای مهارت های ورزشی نتیجه تغذیه درست و مناسب است.اهمیت ارتباط تغذیه با ورزش فقط مربوط به ورزشکاران حرفه ای نیست و هرکسی در هر سطحی که به ورزش می پردازد، باید اصول تغذیه را رعایت کند.تغذیه ورزشکاران و افر اد عادی خیلی با هم تفاوت ندارد ولی تغذیه عامل مهمیاست که در کنار سلامت جسمی و روحی و آمادگی بدنی در موفقیت ورزشکار نقشتعیین کننده ای دارد.در حقیقت اصول تغذیه یکسان است، ولی به دلیل فعالیت بدنی بیشتر، نیاز یک ورزشکار به مواد غذایی بیشتر از افراد عادی است.برای تشخیص مقدار کالری مورد نیاز و در نتیجه رژیم غذایی مناسب عوامل مختلف نظیر سن، جنس، قد، وزن، توده عضلانی بدن، شرایط فیزیولوژیک و نیز نوع ورزش از لحاظ قدرتی یا استقامتی بودن موثر است.٢- انرژی مورد نیاز یک ورزشکار باید 50 درصد از کربوهیدرات های پیچیده، 3010 درصد از پروتین و 10 درصد از قندهای ساده تامین - 20 درصد از چربی، 15می شود.علم تغذیه ورزشی، به بررسی مواد غذایی و رابطه آن با ورزش می پردازد . دراینجا قصد نداریم به بررسی علمی و پیچیده مباحث این علم بپردازیم، زیرا این مبحث بسیار وسیع بوده و با علوم دیگر ی مانند فیزیولوژی، مورفولوژی، ژنتیک و بیوشیمی وغیره نیز در ارتباط تنگاتنگ است و قرار نیست این مباحث در این چکیده بررسیگردد، بلکه لازم است به مباحثی مثل هضم، جذب و متابولیسم پرداخته شود.باید توجه داشت غذایی که می خوریم مستقیما در انجام وظایف و اعمال بدنشرکت ندارند و باید تحت تغییرات شیمیایی و فیزیکی قرار گیرند تا به مواد قابلاستفاده بدن تبدیل شوند و به کل این تغییرات هضم غذا گفته می شود.ورود مواد هضم شده از دیواره لوله گوارش به داخل خون را جذب غذا گفته می شود. هضم و جذب غذا توسط دستگاه گوارش صورت می گیرد.متابولیسم: به کلیه واکنش های شیمیایی درون بدن موجودات زنده از جمله انسان متابولیسم گفته می شود و شامل ساخته شدن مواد (آنابولیسم ) و تجزیه موادقبلی (کاتابولیسم) است.


خرید و دانلود مقاله بدن سالم با تغذیه سالم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.