عنوان تحقیق: رابطه میان فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی در شعب بانک سپه استان مرکزی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 111
شرح مختصر:
این پژوهش با هدف ارتباط میان فرهنگ سازمانی با کارآفرینی سازمانی بانک سپه شعبات استان مرکزی در سال 1392 صورت گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل 316 نفر از کارکنان شاغل در بانک سپه شعبات استان مرکزی بود که از این میان با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونهگیری تصادفیطبقهای 174 نفر بعنوان حجم نمونه درنظر گرفته شد. روش جمعآوری دادهها بر اساس پرسشنامه انجام گرفت. ویژگیهای فنی پرسشنامه شامل پایایی و روایی با استفاده از معیارهای مختلف بررسی شد؛ بطور نمونه روش آلفای کرونباخ بعنوان یکی از روشهای ارزیابی پایایی برای این پژوهش استفاده شد که ضریب پایایی در مورد پرسشنامۀ استاندارد فرهنگ سازمانی دنیسون 90/0 و برای پرسشنامۀ استاندارد کارآفرینی سازمانی بارینگر و بلودُرن 80/0 بدست آمد و همینطور از روایی محتوا نیز بمنظور آزمون روایی پرسشنامه استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده از اجرای پرسشنامهها از طریق نرمافزار SPSSوSmart PLS در دو بخش مدل اندازهگیری و بخش ساختاری انجام پذیرفت. در بخش مدل اندازهگیری ویژگیهای فنی پرسشنامه شامل پایایی، روایی همگرا و روایی واگرا بررسی گردید و اصلاحات لازم صورت پذیرفت و در بخش ساختاری، ضرایب ساختاری مدل برای بررسی فرضیههای پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج پژوهش حاکی از وجود ارتباط مثبت و معنیدار میان دو سازۀ فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی و همچنین ارتباط میان تمام ابعاد فرهنگ سازمانی بر کارآفرینی سازمانی دارد.
واژههای کلیدی: فرهنگ سازمانی، کارآفرینی سازمانی، بانک سپه، خلاقیت، نوآوری.
فهرست مطالب
چکیده1
فصل اول:کلیات پژوهش... 2
1-1.مقدمه. 3
1-2.بیانمسأله. 3
1-3.اهمیت و ضرورت پژوهش... 5
1-4.اهدافپژوهش... 6
1-4-1. هدفکلی.. 6
1-4-2. اهدافجزئی.. 6
1-5-1. فرضیهاصلی.. 7
1-5-2. فرضیههای فرعی.. 7
1-6.تعاریف نظری و عملیاتی پژوهش... 7
1-6-1. تعاریف نظری.. 7
1-6-2. تعاریفعملیاتی.. 9
فصل دوم(ادبیات و پیشینه پژوهش)10
مقدمه. 11
1-2-کارآفرینی سازمانی.. 11
2-1-1. مفاهیم و تعاریف کارآفرینی.. 12
2-1-2. انواع کارآفرینی از دیدگاه صمد آقایی (1382)14
2-1-3. مفهوم کارآفرینی سازمانی.. 15
2-1-4.انواع کارآفرینی سازمانی از دیدگاه (تورنبری،2003)17
2-1-5. ضرورت و اهمیت کارآفرینی سازمانی.. 18
2-1-6. رشد و توسعه کارآفرینی سازمانی.. 18
2-1-7. موانع و محدودیتهای کارآفرینیسازمانی.. 19
2-1-8. سازمان کارآفرین.. 19
2-1-9. ویژگیهای سازمان کارآفرین.. 19
2-1-10. مقایسه ویژگیهای سازمانهای سنتی و سازمانهای کارآفرین.. 20
2-1-11. ساختار سازمان کارآفرین.. 21
2-1-12. عوامل مؤثر بر کارآفرینی سازمانی از دید مقیمی(1387)22
2-1-13. ابعاد کارآفرینی سازمانی.. 23
2-1-14. مدلهای کارآفرینیسازمانی.. 24
2-2. فرهنگ سازمانی.. 26
2-4-1. تعاریف و مفاهیم فرهنگ سازمانی.. 27
2-4-2. اهمیت شناخت فرهنگ سازمانی.. 28
2-4-3. نحوه شکلگیری و تداوم فرهنگسازمانی.. 30
2-4-4. مراحل ایجاد فرهنگسازمان. 31
2-4-5. سطوح فرهنگسازمانی.. 31
2-4-6. نقش و کارکردهای فرهنگ سازمان. 32
2-4-8. ویژگیهای فرهنگسازمانی.. 34
2-4-9. تقسیمبندی انواع فرهنگسازمانی.. 36
2-4-10. مدلها و الگوهای فرهنگسازمانی.. 37
2-4-10-2. ابعاد فرهنگسازمانی.. 41
2-4-11. فرهنگسازمانی و کارآفرینیسازمانی.. 42
2-3. پیشینه پژوهش... 46
2-3-1. پیشینه خارجی.. 46
2-3-2. پیشینه داخلی.. 49
2-3-3. مدل مفهومی تحقیق.. 53
فصل سوم:روش شناسی پژوهش... 54
3-1. مقدمه. 55
3-2. فرآیند پژوهش... 55
3-3. روش تحقیق.. 55
3-4. جامعه آماری.. 56
3-5. نمونه، روش نمونهگیری و حجم نمونه. 56
3-6. متغیرهای تحقیق.. 57
3-7. روش گردآوری دادهها (اطلاعات)57
3-8. ابزار گردآوری دادهها (اطلاعات)58
3-8-1. نحوه امتیاز بندی و تفسیر نتایج پرسشنامهها59
3-8-2. روایی و پایایی ابزار گردآوری دادهها60
3-9. روش تجزیه و تحلیل دادهها (اطلاعات)64
3-10. قلمرو تحقیق.. 66
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل دادهها (اطلاعات)68
4-1. مقدمه. 69
4-2. توصیف متغیرها69
4-3. تحلیل داده ها71
4-3-1. آزمون همبستگی میان متغیرها71
4-3-3. آزمون رگرسیون چندگانه. 74
4-3-4. تحلیل دادهها با روش مدل معادلات ساختاری.. 75
فصل پنجم:بحث و نتیجه گیری.. 82
5-1. مقدمه. 83
5-2. تفسیر یافته های پژوهش... 84
بحث و جمعبندی فرضیات.. 87
5-3. محدودیتهای خارج از اختیار پژوهش... 88
5-4. محدودیتهای در اختیار پژوهشگر. 89
5-5. پیشنهادهای برگرفته از یافتههای پژوهش... 89
5-6. پیشنهاد های برای پژوهشهای بعدی.. 91
فهرست منابع. 92
پیوست ها101
فهرست جدولها
جدول 2-1. مقایسه سازمان های کارآفرین و سنتی.. 20
جدول 2-2. مقایسه ساختار سازمانی سازمان های کارآفرینانه و سنتی.. 21
جدول 3-1. سوالات و ابعاد هر یک از پرسشنامه ها59
جدول 3-2. انواع روایی.. 60
جدول 3-3. بررسی روایی همگرا با معیار AVE. 61
جدول 3-4. بررسی روایی واگرا62
جدول 3-5. بررسی پایایی با معیار آلفای کرونباخ. 62
جدول 3-6. بررسی پایایی با معیار پایایی ترکیبی.. 63
جدول 3-7. تأثیر حذف هریک از سوالات بر میزان آلفای کرونباخ. 63
جدول 4-1. ماتریس همبستگی میان سازه ها در فرضیه اصلی.. 72
جدول 4-2. ماتریس همبستگی میان سازه ها در فرضیه فرعی 1. 72
جدول 4-3. ماتریس همبستگی میان سازه ها در فرضیه فرعی 2. 73
جدول 4-4. ماتریس همبستگی میان سازه ها در فرضیه فرعی 3. 73
جدول 4-5. ماتریس همبستگی میان سازه ها در فرضیه فرعی 4. 74
جدول 4-6. نتایج آزمون رگرسیون چندگانه مربوط به تأثیر ابعاد فرهنگ سازمانی بر کارآفرینی سازمانی.. 74
جدول 4-7. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش... 81
فهرست نمودارها و اشکال
شکل 2-1: سیر تحول مفهوم کارآفرینی سازمانی.. 15
شکل2-2: مدل کارآفرینی سازمانی اکلس و نک(1998)24
شکل 2-3:مدل شکل گیری فرهنگ سازمانی کاتر و هسکت (1992)31
شکل 2-4: سطوح فرهنگ سازمانی، از نظر شاین(1992)32
شکل 2-5: مدیریت فرهنگ سازمانی(لاورنس و فرمن،2009،ص202)34
شکل2-6:مدلفرهنگسازمانیدنیسون(2000)41
شکل 2-7. مدل مفهومی تحقیق(محقق ساخته)53
نمودار 4-1: تفکیک پاسخ دهندگان بر اساس جنسیت.. 69
نمودار 4-2: تفکیک پاسخ دهندگان بر اساس سن.. 70
نمودار 4-3: تفکیک پاسخ دهندگان بر اساس میزان تحصیلات.. 70
نمودار 4-4: تفکیک پاسخ دهندگان بر اساس سابقه خدمت.. 71
شکل 4-1: تحلیل عاملی تأییدی مربوط به متغیر فرهنگ سازمانی و ابعاد آن. 76
شکل 4-2: مقادیر t-values مربوط به متغیر فرهنگ سازمانی و ابعاد آن. 77
شکل 4-3: تحلیل عاملی تأییدی مربوط به متغیر کارآفرینی سازمانی و ابعاد آن. 78
شکل 4-4: مقادیر t-values مربوط به متغیر کارآفرینی سازمانی و ابعاد و سوالات آن. 79
شکل 4-5: رابطه میان فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی همراه با ضرایب استانداردشده80
شکل 4-6: رابطه میان فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی همراه با مقادیر t-values. 81