تاثیر منابع مختلف سیلیس بر صفات کیفی دانه برنج

با توجه به اهمیت سیلیس بر صفات صفات کمی و کیفی در برنج، آزمایشی در سال زراعی 3131 در شهرستان آمل به صورت گلدانی به صورت طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل سیلیکات پتاسیم، سیلیکات کلسیم، و سدیم هر کدام در دو سطح 57 و 371 پی پی ام و شاهد )بدون مصرف سیلیس( بود. نتایج نشان داد تمامی صفات کیفی دانه برنج به جز عرض دانه خام که در سطح پنج درصد معنی دار شد ، همگی در سطح یک درصد معنی دار شدند و تحت تاثیر منابع مختلف سیلیس قرار گرفتند. با مصرف 57 و 371 میلی گرم بر کیلوگرم سیلیکات کلسیم حداکثر طول دانه خام مشاهده گردید. مقادیر و منابع مختلف سیلیس تاثیری بر عرض دانه خام نداشته اند و حداکثر عرض دانه خام در تیمار شاهد
2( میلی متر مشاهده گردید. بیشترین تاثیر بر درجه حرارت ژلاتینه شدن مصرف 371 میلی گرم بر / با ) 17 کیلوگرم سیلیکات کلسیم داشت و همینطور حداکثر درصد آمیلوز و طول دانه پخته شده به ترتیب با مصرف
371 میلی گرم بر کیلو گرم سیلیکات پتاسیم و کلسیم بدست آمد. به طور کلی کاربرد سیلیکات پتاسیم و سیلیکات کلسیم با 371 میلی گرم در کیلوگرم خاک برای برنج توصیه میشود زیرا صفات کیفی دانه افزایش می یابد و سبب بهبود خواص کیفی برنج می گردد.


خرید و دانلود تاثیر منابع مختلف سیلیس بر صفات کیفی دانه برنج

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.