بررسی اثر سطوح مختلف فسفر و تاریخ کاشت بر خصوصیات کمی و کیفی گل همیشه بهار

عنوان تحقیق: بررسی اثر سطوح مختلف فسفر و تاریخ کاشت بر خصوصیات کمی و کیفی گل همیشه بهار

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 99

شرح مختصر:

 

به‌منظور بررسی اثر سطوح مختلف فسفر و تاریخ کاشت بر خصوصیات کمی و کیفی گل همیشه بهار، آزمایشی در سال 1390 در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی گچساران به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو عامل کود فسفر در چهار سطح کودی شامل: (شاهد)، 40 کیلوگرم در هکتار، 80 کیلوگرم در هکتار و 120 کیلوگرم در هکتار از کود سوپرفسفات معمولی و تاریخ کاشت در سه سطح با 20 روز فاصله از هم در سه تکرار اجرا گردید. صفات مورد بررسی ارتفاع ساقه، تعداد غلاف در غنچه، وزن هزار دانه، وزن تر اندام هوایی، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت بود. نتایج نشان داد که اثر کود فسفر بر کلیه صفات مورد مطالعه معنی­دار بود. اثر تاریخ کاشت و همچنین اثر متقابل کود فسفر و تاریخ کاشت بر کلیه صفات مورد مطالعه به‌جز وزن هزار دانه معنی­دار می‌باشد. تیمار 3P (مصرف 80 کیلوگرم در هکتار کود فسفر) به‌عنوان مناسب‌ترین سطح فسفر و تیمار 2D (تاریخ کاشت 20 اسفند) نیز به‌عنوان مناسب‌ترین تیمار تاریخ کاشت انتخاب شد. حداکثر ارتفاع ساقه به میزان 35 سانتی‌متر، تعداد غلاف در غنچه به میزان 67/31 عدد، وزن تر اندام هوایی معادل 1888 گرم در متر مربع، عملکرد دانه معادل 290 گرم در متر مربع، عملکرد بیولوژیک به میزان 8/840 گرم در متر مربع و شاخص برداشت معادل 3/34 در تیمار 2D3P (80 کیلوگرم فسفر و تاریخ کاشت 20 اسفند) حاصل گردید که به عنوان تیمار مطلوب در این پژوهش شناخته شد.

 واژه های کلیدی: همیشه بهار، تاریخ کاشت، فسفر.

فهرست مطالب

چکیده1

فصل اول: کلیات

1- کلیات.. 3

1-1- مقدمه. 3

1-2- کشت گیاهان داروئی... 6

1-3- تعریف گیاهان دارویی... 8

1-4- استفاده از گیاهان دارویی... 8

1-5- گل همیشه بهار. 9

1-6- کشور های تولید کننده همیشه بهار. 10

1-7- خاستگاه و پراکنش همیشه بهار. 10

1-8- رده بندی و مشخصات گیاهشناسی... 11

1-9- مواد مؤثره. 12

1-10- استفاده دارویی... 14

1-11- اثرات آلرژی‌زا و تأثیرات جانبی... 16

1-12- استفاده خوراکی... 17

1-13- استفادههای دیگر. 18

1-14- اکولوژی... 18

1-15- اثر عوامل خاکی بر همیشه بهار. 19

1-16- نیازهای غذایی و توصیههای کودی... 20

1-17- اثر نیتروژن.. 20

1-18- تاریخ و فواصل کاشت.... 21

1-19- زمان برداشت محصول.. 21

1-20- تناوب کاشت.... 22

1-21- آماده سازی خاک.... 22

1-22- روش کاشت.... 23

1-23- مراقبت و نگهداری... 24

1-24- برداشت محصول.. 26

1-25- اهداف اصلاحی و انتخاب واریته. 27

فصل دوم: مرورری بر تحقیقات انجام شده

2- مرورری بر تحقیقات انجام شده29

2-1- افزایش تولید محصولات... 29

2-2- عناصر غذایی و عملکرد گیاه. 30

2-3- کودهای شیمیایی... 31

2-4- اهمیت تغذیه صحیح گیاه. 32

2-5- تأثیر عوامل مختلف بر عملکرد گیاهان دارویی... 33

2-5-1 - تأثیر تاریخ کاشت در گیاهان دارویی... 33

2-5-2- تأثیر ارقام مختلف.... 41

2-5- 3- فسفر. 44

فصل سوم: مواد و روش‌ها

3- مواد و روش‌ها49

3-1- مشخصات جغرافیائی محل اجرای آزمایش..... 49

3-2- شرایط اقلیمی محل اجرای آزمایش..... 49

3-3- مشخصات خاک محل اجرای آزمایش..... 50

3-4- محاسبات آماری طرح.. 50

3-5- تیمارهای آزمایش..... 51

3-6- روش اجرای آزمایش..... 51

3-7- روش محاسبه عملکردها52

فصل چهارم: نتایج و بحث

4- نتایج و بحث.. 54

4-1- ارتفاع ساقه. 54

4-2- تعداد غلاف در غنچه. 57

4-3- میانگین وزن هزار دانه. 60

4-4- وزن تر اندام هوایی... 63

4-5- میانگین عملکرد دانه. 65

4-6- میانگین عملکرد بیولوژیکی... 68

4-7- میانگین شاخص برداشت.... 71

4-8- نتیجه گیری... 75

4-9- پیشنهادها77

فهرست منابع. 81

فهرست جداول

جدول 3-1- خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک محل اجرای آزمایش

50

جدول 4-1 تجزیه واریانس آزمایش اثر سطوح مختلف کود فسفر و تاریخ کاشت بر خصوصیات کمی و کیفی گل همیشه بهار

 

 

78

جدول 4-2 مقایسه میانگین اثرات اصلی آزمایش اثر سطوح مختلف کود فسفر و تاریخ کاشت بر خصوصیات کمی و کیفی گل همیشه بهار

 

 

79

جدول 4-3 مقایسه میانگین اثرات متقابل آزمایش اثر سطوح مختلف کود فسفر و تاریخ کاشت بر خصوصیات کمی و کیفی گل همیشه بهار

80

فهرست نمودارها

نمودار 4-1- تغییرات ارتفاع ساقه در سطوح مختلف کود فسفر

55

نمودار 4-2- تغییرات ارتفاع ساقه در سطوح مختلف تاریخ کاشت

56

نمودار 4-3- تغییرات ارتفاع ساقه تحت اثر متقابل کود فسفر و تاریخ کاشت

56

نمودار 4-4- تغییرات تعداد غلاف در غنچه در سطوح مختلف کود فسفر

58

نمودار 4-5- تغییرات تعداد غلاف در غنچه در سطوح مختلف تاریخ کاشت

59

نمودار 4-6- تغییرات تعداد غلاف در غنچه تحت اثر متقابل کود فسفر و تاریخ کاشت

59

نمودار 4-7- تغییرات وزن هزار دانه در سطوح مختلف کود فسفر

61

نمودار 4-8- تغییرات وزن هزار دانه در سطوح مختلف تاریخ کاشت

62

نمودار 4-9- تغییرات وزن هزار دانه تحت اثر متقابل کود فسفر و تاریخ کاشت

62

نمودار 4-10- تغییرات وزن تر اندام هوایی در سطوح مختلف کود فسفر

64

نمودار 4-11- تغییرات وزن تر اندام هوایی در سطوح مختلف تاریخ کاشت

64

نمودار 4-12- تغییرات وزن تر اندام هوایی تحت اثر متقابل کود فسفر و تاریخ کاشت

65

نمودار 4-13- تغییرات عملکرد دانه در سطوح مختلف کود فسفر

67

نمودار 4-14- تغییرات عملکرد دانه در سطوح مختلف تاریخ کاشت

67

نمودار 4-15- تغییرات عملکرد دانه تحت اثر متقابل کود فسفر و تاریخ کاشت

68

نمودار 4-16- تغییرات عملکرد بیولوژیک در سطوح مختلف کود فسفر

70

نمودار 4-17- تغییرات عملکرد بیولوژیک در سطوح مختلف تاریخ کاشت

70

نمودار 4-18- تغییرات عملکرد بیولوژیک تحت اثر متقابل کود فسفر و تاریخ کاشت

71

نمودار 4-19- تغییرات شاخص برداشت در سطوح مختلف کود فسفر

73

نمودار 4-20- تغییرات شاخص برداشت در سطوح مختلف تاریخ کاشت

73

نمودار 4-21- تغییرات شاخص برداشت تحت اثر متقابل کود فسفر و تاریخ کاشت

74


خرید و دانلود بررسی اثر سطوح مختلف فسفر و تاریخ کاشت بر خصوصیات کمی و کیفی گل همیشه بهار

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.