مقایسه ی حداقل غلظت مهاری اسانس گیاه فانروفیت Zataria multiflora boiss بر میکرو ارگانیسم های بیماری زا

آویشن شیرازی یکی از گیاهان فانروفیت و متعلق به خانواده نعناع ) Labiatae ( می باشد که طبق تحقیقات اخیر دارای اثرهای ضدعفونی کننده و به طور قابل ملاحظه ای گندزدا است. هدف از این مطالعه، ارزیابی خاصیت میکروبی اسانس حاصل از اندام هوایی گیاه بر طیف وسیعی از باکتریهای گرم منفی و مثبت و مخمر با تعیین قبلی بازده و شمارش تعداد میکروب های رشد یافته در شرایط in vitro بوده است. این یک مطالعه تجربی است که به مدت دو سال و به منظور بررسی اثر
ضد میکروبی اسانس گیاه انجام گرفت. استخراج اسانس از اندامهای هوایی در مرحله گلدهی کامل از سرشاخههای برگ دار و گل دار، با روش تقطیر با آب ) Hydro-distillation ( و با بکارگیری دستگاه کلونجر ( Clevenger )انجام شد. خواص ضد میکروبی اسانس گیاه با استفاده از روش رقت سریالی (Hydro - distillation) و تهیه ی غلظتی برابر نیم ) 5 / 0( مک فارلند ) (Mac Farland از هفت میکروب پاتوژن و بررسی کدورت لوله ها وسپس کشت در محیط نوترینت آگار به طریقه ی استریک پلیت ) streak plate method ( مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که بازده اسانس گیاه مورد مطالعه 976 / 0 در صد می باشد و اسانس گیاه
بیشترین اثر ضد میکروبی را بر روی میکروارگانیسم های اشرشیاکلی Escherichiacoli) (، انتروباکتر ائروژنس (Entrobacter aerogenes) ، استرپتوکوکوس نومونیا Streptococcus pneumoniea) (، استافیلوکوکوس ارئوس Staphylococcus aureus) (، انتروکوکوس فیکالیس Entrococcus fecalis) ( و کاندیداآلبیکنس ) Candida albicans ( و کمترین اثر را بر باکتری پسودوموناس ائروژینوزا aerogenes) (Pseudomonas نشان داد. بررسی حاصل از کدورت لوله ها نشان داد که اسانس گیاه بر شش میکرو ارگانیسم اول صد درصد اثر مهارکنندگی داشته است.به طور کلی، نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس این گیاه می تواند به عنوان یک ماده آنتی سپتیک در
صنایع داروسازی مورد استفاده قرار گیرد


خرید و دانلود مقایسه ی حداقل غلظت مهاری اسانس گیاه فانروفیت Zataria multiflora boiss بر میکرو ارگانیسم های بیماری زا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.