چکیده :
جهت دستیابی به الگوی کاشت و تراکم مناسب ماش در منطقه ورامین پژوهشی در مزرعه ای واقع در روستای سعید آباد ورامین به صورت اسپیلت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در 4 تکرار در سال زراعی 1388 اجرا شد. تیمار های آزمایش شامل4 سطح آرایش کاشت (کاشت یک ردیف روی پشتههای 50 سانتیمتری، کاشت دو ردیف در روی پشتههای50 سانتیمتری، کاشت یک ردیف روی پشته های 60 سانتیمتری، کاشت دو ردیف روی پشتههای 60 سانتیمتری) در کرت های اصلی و 4 سطح تراکم (تراکم 166666 بوته در هکتار، تراکم 200000 بوته در هکتار، تراکم 333333 بوته در هکتار و تراکم 400000 بوته در هکتار) در کرت های فرعی بود. رقم مورد استفاده در این پژوهش، رقم اصلاح شده پرتو بود. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار عملکرد دانه از تیمار آرایش کاشت چهارم و تراکم سوم با 3075 کیلوگرم در هکتار به دست آمد که نسبت به تیمار آرایش کاشت سوم و تراکم اول با میانگین 1291 کیلوگرم در هکتار، 58 درصد برتری نشان داد . بالاترین تعداد غلاف در بوته و دانه در غلاف و شاخص برداشت از تیمار آرایش کاشت سوم و تراکم اول به ترتیب با 03/32 عدد و 5/10عدد و 42/30 درصد به دست آمد. شاخص سطح برگ با 84/2 از تیمار آرایش کاشت دوم و تراکم چهارم بالاترین میزان و تیمار آرایش کاشت سوم و تراکم کاشت اول با 45/1 کمترین میزان را به خود تخصیص دادند. سرعت رشد محصول نیز تحت تاثیر هر دو عامل آزمایش قرار گرفت. بیشترین میزان از تیمار آرایش کاشت دوم و تراکم چهارم با 32/12 گرم بر متر مربع در روز در آغاز دانه دهی حاصل شد. بالاترین میزان سرعت جذب خالص از تیمار آرایش کاشت سوم و تراکم اول با 17/1 گرم بر متر مربع در روز در آغاز دانه دهی به دست آمد و کمترین مقدار نیز از تیمار آرایش کاشت دوم و تراکم دوم با 31/4 گرم بر متر مربع در روز در آغاز دانه دهی حاصل شد. در نهایت می توان بیان نمود که استفاده از آرایش کاشت دو ردیف بر روی پشته های 60 سانتی متری و تراکم 3/33 بوته در متر مربع برای دستیابی به حداکثر محصول ماش در منطقه، مناسب می باشد.
تعداد صفحات 137 word
فهرست مطالب |
|
عنوان |
صفحه |
چکیده |
1 |
فصل اول : کلیات |
2 |
1-1- اهمیت و خواص حبوبات |
3 |
1-1-1- تاریخچه پیدایش ماش |
5 |
1-1-2- منشا و پراکندگی جغرافیایی ماش |
6 |
1-1-3- خصوصیات مرفولوژیکی ماش |
7 |
1-1-4- خصوصیات رشد |
8 |
1-1-5- خصوصیات جوانه زنی |
9 |
1-1-6- مشخصات اکولوژیکی زراعی ماش |
9 |
1-1-6-1- تامین آب |
11 |
1-1-6-2- نیاز کودی |
12 |
1-2- تناوب زراعی |
12 |
1-3- عملکرد |
13 |
1-4- آفات و امراض |
13 |
5-1- عملیات زراعی |
14 |
1-6- داشت |
14 |
1-7- برداشت |
15 |
1-8- اهمیت و ارزش غذایی ماش |
15 |
1-8-1- مصرف درمانی |
17 |
فصل دوم : بررسی منابع |
18 |
2-1- تاثیر تراکم و آرایش کاشت بر خصوصیات کمی و کیفی ماش |
19 |
فصل سوم : مواد و روش ها |
32 |
3-1- روش کار |
33 |
3-2- مشخصات خاک محل |
34 |
3-3- آماده سازی زمین و کاشت |
35 |