چکیده |
|
مقدمه |
|
فصل اول: کلیات |
|
1-1- آناتومی پستان |
1 |
1-2- بافت شناسی پستان |
5 |
1-3- فیزیولوژی پستان |
10 |
1-4- تاریخچه کشف هورمون پرولاکتین و شرح اعمال آن در شیردهی از دیدگاه بیولوژی سلولی |
13 |
الف- تاریخچه کشف پرولاکتین |
13 |
ب- مهار عمل پرولاکتین |
14 |
ج- محرکهای پرولاکتین |
14 |
د- اعمال پرولاکتین از دیدگاه بیولوژی سلولی |
14 |
هـ ارزیابی پرولاکتین |
15 |
و- نقش پرولاکتین در لاکتوژنز |
15 |
1-5 شیر مادر، محتویات و فواید آن |
16 |
الف- آغوز (کلستروم) |
16 |
ب- بررسی تفاوت آغوز و شیر موقتی |
17 |
ج- محتویات و فواید شیر مادر |
17 |
1-6- تغذیه با شیر مادر |
19 |
الف- ناکافی بودن شیر مادر |
20 |
ب- موارد قابل توجه در طی شیردهی |
22 |
ج- جلوگیری از بارداری در زمان شیردهی |
24 |
د- از شیرگیری |
25 |
1-7- اثرات شیر مادر بر سیستمهای گوناگون بدن نوزاد |
25 |
الف- تأثیر شیر مادر بر استخوان سازی نوزاد |
25 |
ب- تأثیر شیر مادر بر رشد و تکامل سیستم عصبی نوزاد |
26 |
ج- تأثیر شیر مادر بر سیستم ایمنی نوزاد و حمایت ایمونولوژیک غیر قابل جایگزینی آن |
26 |
د- تأثیر شیر مادر بر تعادل وزن، قد و رشد نوزاد |
27 |
هـ تأثیر شیر مادر بر سیستم تنفسی نوزاد |
27 |
و- تأثیر شیر مادر بر سیستم قلب و عروق نوزاد در سالهای آتی زندگی |
28 |
ز- تأثیر شیر مادر بر سیستم گوارشی نوزاد |
28 |
ح- تأثیر شیر مادر بر سیستم شنوایی نوزاد |
28 |
ط- تأثیر شیر مادر بر کاهش میزان کم خونی نوزاد |
29 |
ی- تأثیر شیر مادر در پیشگیری از دیابت نوع 2 |
29 |
ک- تأثیر تغذیه با شیر مادر بر مننژیت ناشی از هموفیلوس آنفلوآنزا |
29 |
1-8- فواید شیردهی بر مادر شیرده |
29 |
1-9- مقایسه محتوای شیر مادر با شیر گاو |
30 |
1-10- محتوای شیر خشک و مضرات آن در مقایسه با شیر مادر |
31 |
1-11- خطرات شیرخشک |
34 |
1-12- موارد منع شیردهی |
34 |
1-13- مادران شیرده شاغل |
35 |
1-14- تأثیر الکل بر شیردهی |
36 |
1-15- تأثیر سیگار بر شیردهی |
38 |
1-16- بیماریهای پستان |
39 |
1-16-1- ناهنجاریهای رشد پستان |
39 |
1-16-2- ترشّحات غیر طبیعی پستان |
39 |
1-16-3- غدد پستان |
40 |
1-16-4- ترک و زخم نوک پستان، راههای پیشگیری و درمان |
42 |
1-16-5- پدیده رینود |
43 |
1-16-6- حساسیت موضعی پستان |
44 |
1-16-7- تورم و پرخونی پستان |
45 |
1-16-8- التهاب پستان |
46 |
1-16-9- آبسه پستان |
46 |
1-17- شیردهی و داروها |
46 |
1-17-1- فاکتورهای مؤثر در ترشّح دارو و ورود آن به داخل شیر |
47 |
1-17-2- مکانیزم انتقال داروها به داخل شیر |
48 |
1-17-3- دسته داروها بر حسب مضر یا بی ضرر بودن در طی شیردهی |
48 |
1-17-3-1- دسته داروهای بیضرر در طی شیردهی |
48 |
1-17-3-2- دسته داروهایی که در طی شیردهی کمتر ایمن هستند |
51 |
1-17-3-3- دسته داروهایی که در طی شیردهی خطرناک هستند |
52 |
1-17-4- موارد قابل ذکر در مورد مصرف داروها در طی شیردهی |
53 |
1-17-5- دم کردههای گیاهی بیضرر در طی شیردهی |
54 |
1-17-6- اشعه X و اسکنها در طی شیردهی |
65 |
فصل دوم: محرکهای شیردهی (گیاهی و شیمیایی) |
|
2-1- گیاهان داروئی محرک شیردهی |
66 |
2-2- قطره گیاهی شیرافزا |
81 |
2-2-1- مواد مؤثره گیاهان موجود در قطره شیرافزا |
81 |
2-2-2- فارماکولوژی |
82 |
2-3- محرکهای شیمیایی: داروهای محرک شیردهی |
93 |
2-3-1- متوکلوپرامید، دارویی با عارضه جانبی شیرافزایی |
93 |
فصل سوم: بررسی آماری و نتایج |
|
3-1- مطالب جمعآوری شده حاصل از نظریات 200 پزشک (متخصص زنان، اطفال و ماما) |
100 |
3-1-1- بررسی معیارهای پزشکان در مورد سنجش کافی بودن میزان شیر مادر |
100 |
3-1-2- بررسی علل ناکافی بودن میزان شیر مادر |
100 |
3-1-3- موارد ذکر شده به منظور افزایش شیردهی در درجه اول |
100 |
3-1-4- بررسی آمار بدست آمده از پزشکان (بر حسب درصد) |
101 |
3-1-5- علل تجویز فرآورده های خوراکی متوکلوپرامید |
101 |
3-1-6- علل تجویز قطره شیر افزا |
101 |
3-1-7- علل عدم تجویز فرآورده های خوراکی متوکلوپرامید توسط آن دسته از پزشکان که آنرا تجویز نمیکنند |
101 |
3-1-8- علل عدم تجویز قطره شیرافزا توسط آن دسته از پزشکان که آنرا تجویز نمیکنند |
102 |
3-1-9- سایر موارد دارویی تجویز شده به منظور افزایش شیر مادر |
102 |
3-2- ترسیم نتایج حاصل به صورت جدول و نمودار ستونی |
103 |
3-3- استفاده از روش آماری مجذور خی |
104 |
3-4- آزمون فرض صفر و مقابل و ترسیم جدول فراوانیهای مورد انتظار بر اساس آن |
104 |
3-5- فرمول مجذور خی و محاسبات |
105 |
فصل چهارم |
|
بحث و نتیجهگیری |
106 |
خلاصه انگلیسی |
108 |
فصل پنجم: مراجع |