تحقیق درباره سی و سه پل اصفهان

یکی از پلھای زیبا و جالبی که در دوران صفویه بر روی زاینده رود احداث شد سی و سه پل است این پل در گذشته نامیده می شد (زیرا از این طریق به جلفا که تازه « پل جلفا »نیز معروف « الله وردیخان » احداث شده بود می رسیدند). به است زیرا سردار مشھور شاه عباس اول که به ساختن این پل مأمور گردید به این نام نامیده می شود.

این پل که چھارباغ عباسی را به چھارباغ بالا متصل میکند قبلاًٌ ٤٠ چشمه داشته اما امروز بیش از سی و سه چشمه آن باقی نمانده است و بقیه آنھا مسدود شده اند. پل٧٥ متر عرض دارد و در زمره اولین آثاری / ٢٩٥ متر طول و ١٣است که شاه عباس اول دستور ساختن آن را داده است.

در طرفین پل معبر باریک مسقفی است که در سراسرطول پل دیده می شود. سی و سه پل دارای یک پیاده رو برای گردش در بالا و یک پیاده رو در پایین است. پیاده رو پایطن گذرگاه مسقفی است که میان پایه ھای مرکزی پل و به فاصله کمی از بستر رودخانه ایجاد شده است. از گفتنیھا دربارهیا « آبریزان » سی و سه پل اینکه در دوران صفویه جشن٣در کنار زاینده رود و در نزدیکی این پل برگزار می « آبریزکان »شده است. در این جشن که در سیزده تیرماه ھر سال برگزارمیشد مردم با پاشیدن آب و گلاب به روی یکدیگر در این مراسم شرکت می کرده اند.

و......... با تخفیف ویژه


خرید و دانلود تحقیق درباره سی و سه پل اصفهان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.